Share

cover art for Det kom för mig i en hast med Maria Bouroncle

Bokskrynklaren

Det kom för mig i en hast med Maria Bouroncle

Season 1, Ep. 11

Vad har vi här om inte lite samtal om boken "Det kom för mig i en hast" med FÖRFATTAREN till boken, Maria Bouroncle? Intressant och roligt som attan! Tillsammans pratar vi om stress- och sårbarhetsmodellen, psykiatrins historia, vad som driver människor till våldsdåd och så vidare.


Jag uttalar Marias efternamn fel och jag säger fel titel på boken i början - jag byter ut "en" mot "all" hast. Ha medlidande med en virrpanna!

More episodes

View all episodes

 • 33. En gång om året med Peppe Öhman

  34:52
  Om otrohet, self-serving bias och feminism med Peppe Öhman (Jeanette)!
 • 32. Halva Malmö består av killar som dumpat mig med Amanda Romare

  54:21
  Dejting, Tinder, besatthet, personlighet, ensamhet, vilja till kärlek. Så mycket i en mix, så mycket känslor!!
 • 31. Baby Blue med Bim Eriksson

  01:10:32
  Jag fick ÄRAN att hälsa på Bim på hennes kontor i Stockholm. Det är något alla önskar att de fick göra oftare tror jag! Tillsammans pratar vi om Baby Blue, hennes senaste seriebok, en dystopi som visar en stat som vägrar låta invånarna ha ångest.
 • 30. Livlina med Happy Jankell

  40:03
  Hörrni! Se vem jag fick besök av (via zoom)! Jo, Happy Jankell. Vi pratar om hälsoångest och hur det kan påverka en person, och hur Happy inspirerades av sitt egna mående för att kunna skriva om Liv. Ett fint samtal blir det!
 • 29. Främlingen med Henric Hagelberg

  48:34
  Utmattad blir man av tanken på att det finns folk som filosoferar om livets beskaffenhet. UTMATTAD! Men tur är väl det, att någon gör det, så att jag och Henric Hagelberg (psykolog, gäst sedan tidigare) fick chansen att tjöta om absurdismen utifrån Albert Camus bok Främligen!
 • 28. Drömmegården med Hanna Wallensteen

  01:04:21
  Lilla jag fick prata adoption med Hanna Wallensteen! Nu har jag nått en topp hörreni. Vi pratar om adoption, identitet, ensamhet, forskning och mycket därtill. Ett FINT avsnitt <3
 • 27. Psykisk ohälsa med Janna och Elin

  01:17:26
  I dagens avsnitt är vi en TRIO! De tre HP-musketörerna diskuterar psykisk ohälsa, diagnosticering, hur man ser på symtom i trollkarlsvärlden etc. Vi får också höra exakt hur många gånger Janna har läst HP det senaste decenniet. Otroligt!
 • 26. Vuxenvärldens behandling av HP med Manuela Fredriksson

  44:05
  Eleverna på Hogwarts lever inte det enklaste livet. De är borta i nästan ett helt år från sina föräldrar, när de straffas får de gå ut i en livsfarlig skog och Snape skriker på dem om de inte har läst sida 394 i boken om magiska varelser. Den som drabbas hårdast av detta, under den period vi får en inblick i Hogwarts, är ju Harry Potter. Han förväntas ju ge SITT LIV men får ändå otroligt lite hjälp av Dumbledore. Om detta och lite till pratar jag med Manuela Fredriksson!
 • 25. Personlighetspsykologi utifrån Harry Potter med Sara Simfors

  45:58
  Vem e du vem e jag levande charaaaaaaderJa, vem är du och vem är Harry Potter och hans kompisar i sin kärna? Tillsammans med Sara Simfors undersöker jag personlighetspsykologi i Harry Potter-världen!