Prehospitalpodden's podcast

Share

Del 2- Rustan Österberg

Season 1, Ep. 4

Fortsättning på intervjun med Rustan Österberg som berättar om sina erfarenheter av att arbeta som ambulansjuksköterska i Afganistan. 

Du får tips och råd om du är intresserad av att själv åka på utlandsmission med Försvarsmakten! 

 

More Episodes

 • 1. Om hotfulla situationer- Arvid Lundén

  49:49
  I Prehospitalpoddens första avsnitt intervjuar vi Arvid Lundén som arbetar som sjuksköterska inom ambulanssjukvården. Arvid och hans kollega blev svårt attackerade av en patient de försökte hjälpa.  Arvid berättar om själva händelsen, hur tiden efter var och råd till andra kollegor!
 • 2. Sociala medier -Karin Petterson

  41:05
  I veckans avsnitt berättar ambulanssjuksköterskan Karin Petterson om hur hon och några kollegor startade Instagramkontot dentunnavitalinjen som idag har flera tusen följare! Vilken respons har de fått från allmänheten och kollegorna?  Trevlig lyssning!
 • 3. Ambulanssjuksköterska i krig- Rustan Österberg Del 1

  49:06
  I detta avsnitt berättar Rustan Österberg kring sina upplevelser av arbetet som ambulanssjuksköterska i missionsområde. Han berättar om sin utbildning inför missonen, vilka sjukvårdsresurser som fanns och känslan av att vara i strid.   
 • 5. Psykiatrisjuksköterska i en prehospital miljö

  42:03
  Ank Person arbetar vid psykiatribedömningsbilen i Göteborg och hjälper människor med psykiatriska sjukdomar och kriser utanför sjukhusets väggar.  Hör hennes berättelse om att hjälpa människor i kris och alla svåra möten där hon tvingas till tuffa beslut!
 • 6. Fältarbetare för Läkare utan gränser- Ida Claesson

  52:47
  Första delen av två där Nicklas Johansson intervjuar Ida Claesson som genomfört tre utlandsuppdrag för Läkare utan gränser. Ida berättar om utbildningen som krävs för att få representera organisationen, tuffa patientmöten och känslan av att komma hem till Sverige igen!Trevlig lyssning!
 • 7. Del 2 - Ida Claesson

  56:28
  Andra delen i intervjun med Ida Claesson som arbetat som fältarbetare för organisationen Läkare utan gränser. Hör Ida berätta om vaccinationskampanjer, upplopp och fruktansvärda människoöden!
 • 8. Ambulanssjuksköterskans profession och framtid- Magnus Hagiwara

  50:27
  Prehospitalpodden träffar Magnus Andersson Hagiwara som är verksam som biträdande professor vid Högskolan i Borås. Vi samtalar kring ambulanssjuksköterskans vikt inom den prehospitala vården, vad vi skulle kunna vänta oss i framtiden och hur vi skall locka fler till att bli intresserade av att forska inom ämnet.
 • 9. Att leda i ett krisläge- Christian Holm

  45:30
  Christian Holm arbetar vid PLE (Prehospital Ledningsenhet) och har som största arbetsuppgift att handskas med den pågående krisen relaterat till Covid-19. Hör Christian berättar om vilka åtgärder de tagit för att säkerställa den prehospitala arbetsmiljön och hur de behandlar patienter med misstänkt smitta.