Share

cover art for #11: Hvem eier verdensrommet?

Blir det noen velgere av dette?

#11: Hvem eier verdensrommet?

Dette er podkasten for deg som gjerne tar en diskusjon med The Flat Earth Society, for den skal handle om ideologi. I denne episoden får Stefan Heggelund besøk av Civita-mann og vara til Stortinget, Mats Kirkebirkeland. Sammen tar de for seg et av de store spørsmålene: hvem er det som egentlig eier verdensrommet? -- Har du innspill, ris, ros eller forslag til gjester? Send veldig gjerne innspillene dine til some@hoyre.no. Vi blir også glade for kommentarer og ratings i iTunes!

More episodes

View all episodes

 • #18: Utenriksminister Ine Eriksen Søreide

  32:36
  Dette er podkasten for deg som liker å ha følelsen av stein i skoen. For den skal handle om ideologi. I denne episoden er det fasjonabelt besøk av landets utenriksminister: Ine Eriksen Søreide. Hva betyr egentlig mulilateralt, bilateralt og unilateralt? Og hvorfor er EU, FN, NATO, IMF og WTF viktig for Norge? - Som en liten nasjon har vi alt å vinne på en godt organisert verden med sterkt og forutsigbart internasjonalt samarbeid. Derfor må vi satse på forpliktende multilateralt samarbeid slik at vi ivaretar norske innbyggeres trygghet og velferd, sier utenriksministeren. --- Blir det noen velgere av dette? er podkasten hvor Stefan Heggelund, stortingsrepresentant for Høyre, inviterer gjester til prat om ideologi og de lange linjene. --- Har du ris eller ros? Forslag til tema eller gjester? Send en e-post til some@hoyre.no!
 • #17: Torbjørn Røe Isaksen og Heidi Nordby Lunde - direkte fra Høyres landsmøte

  13:25
  Noe på overtid, men her kan du lytte til podden som ble spilt inn fra scenen på Høyres landsmøte tidligere i år. Stefan Heggelund får besøk av liberaleren og stortingsrepresentanten Heidi Nordby Lunde og den konservative næringsministeren Torbjørn Røe Isaksen for å snakke om ideologi. God fornøyelse! Ps. Lyden blir bedre et par minutter ut i episoden😎 --- Har du ris eller ros? Tips? Forslag til tema eller gjester? Send en e-post til some@hoyre.no!
 • #16: Mathilde Tybring-Gjedde og Mats Kirkebirkeland om gutta i skolen

  32:06
  Dette er podkasten for deg som gledet deg til samfunnsfagstimene og norsktimene da du gikk på videregående. 🏫🎒 Samfunnet preges fremdeles av beslutninger tatt i utdanningssektoren på 50-tallet. Utdanningspolitikk handler om de lange linjene. Forrige uke kom det en såkalt NOU som handler om skolepolitikk - "Nye sjanser, bedre læring". Til å diskutere denne, og kanskje spesielt om gutta i skolen, får Stefan besøk av Mats Kirkebirkeland som har vært i utvalget som har jobbet ut denne NOU-en. I tillegg er Mathilde Tybring-Gjedde, skolepolitiker for Høyre på Stortinget, gjest. God fornøyelse! 💙 --- Har du innspill, ris eller ros? Forslag til gjester? Forslag til tema? Vil du selv være gjest? Send oss gjerne en e-post på some@hoyre.no. Det er også stor stas med ratings og andmeldelser i iTunes ⭐⭐⭐⭐⭐
 • #15: Ole Kristian Bratset om Thomas Jefferson

  29:39
  Sesong 2 er endelig her ⭐ Dette er podkasten for deg som drar til Edinburgh. For det er kun der de selger den notatblokken du vil ha. For den skal handle om ideologi. Stefan Heggelund får i denne episoden besøk av Ole Kristian Bratset, rådgiver for Høyres generalsekretær. Men først og fremst er han Høyres ekspert på Thomas Jefferson: USAs tredje president og andre visepresident. Når det gjelder stil, svøm med strømmen. Når det gjelder prinsipper, stå som et fjell, sa Thomas Jefferson. I denne episoden blir du bedre kjent med hans liv. God fornøyelse! --- Har du innspill, ris eller ros? Forslag til gjester? Forslag til tema? Vil du selv være gjest? Send oss gjerne en e-post på some@hoyre.no. Det er også stor stas med ratings og andmeldelser i iTunes
 • #14: Aktiv dødshjelp

  19:37
  Dette er podkasten for deg som pleier å si: Det holder ikke som prinsipp. For den skal handle om ideologi. Stefan Heggelund får i denne episoden besøk av Lasse Fredheim, sentralstyremedlem i Unge Høyre og Henrik Asheim, stortingsrepresentant for Høyre. Det skal handle om noe som møter oss alle, nemlig døden. Enkelte land praktiserer aktiv dødshjelp i dag, men vi gjør det ikke i Norge. Under Unge Høyres siste landsmøte ble det dog aktiv dødshjelp vedtatt og det har siden vært en diskusjon. --- Har du innspill, ris eller ros? Forslag til gjester? Forslag til tema? Vil du selv være gjest? Send oss gjerne en e-post på some@hoyre.no. Det er også stor stas med ratings og andmeldelser i iTunes 💙
 • #13: Hvorfor er vi her?

  46:46
  Dette er podkasten for deg som ikke torde å snakke med noen du var forelsket i før du var sånn 25 år. For den skal hadde om ideologi. I denne episoden inviterer Stefan Heggelund selveste Henrik Syse til en god diskusjon om store filosofiske spørsmål.
 • #12: Abort - frihet for hvem?

  31:56
  Dette er podkasten for deg som tenker: «sommerferie, hva skal jeg gjøre da? Jo, jeg drar et par uker på en politisk leir.» For den skal handle om ideologi. I denne episoden inviterer Stefan Heggelund Unge Venstre-leder Sondre Hansmark og tidligere KrFU-leder Ida Lindtveit til abortdebatt. --- Har du innspill, ris, ros eller forslag til gjester? Send veldig gjerne innspillene dine til some@hoyre.no. Vi blir også glade for kommentarer og ratings i iTunes!
 • #10: Astrid Nøklebye Heiberg

  16:12
  Dette er podkasten for deg som aldri får pusset brillene dine, fordi du har så mange bøker du må lese. Den skal nemlig handle om ideologi. I denne episoden er det selveste Astrid Nøklebye Heiberg som er gjest. Hun er landets eldste stortingsrepresentant, og representerer Høyre i Oslo. Astrid var en viktig pådriver for å avskaffe homofili som sykdomsdiagnose, hvilket ble oppnådd i 1978. -- Har du innspill, ris, ros eller forslag til gjester? Send veldig gjerne innspillene dine til some@hoyre.no. Vi blir også glade for kommentarer og ratings i iTunes!