Share

cover art for En uppdatering om Brexitläget

Andreas & Victor förklarar politik

En uppdatering om Brexitläget

Ep. 33

Samtidigt som hela världen genomgår en djup kris, både medicinskt och ekonomiskt, så pågår också den andra fasen i Brexitförhandlingarna mellan EU och Storbritannien. Under 2020 är tanken att man ska förhandla fram ett nytt avtal mellan parterna som ska reglera förhållandet mellan EU och Storbritannien efter årsskiftet, men var står dessa förhandlingar nu och kommer man hinna klart innan 2021?

More episodes

View all episodes

 • 44. Nyårsspecial: Skitåret 2020

  55:25
  Dags för en nyårsspecial och summering av året som gått. Det är dags att vandra längs minnenas allé skitåret 2020.Det blir Covid, riksrätt, Brexit och bränder i Australien. Häng med på vår tur!
 • 43. Myndighetsaktivism

  33:38
  Vad är myndighetsaktivism och hur fungerar egentligen myndigheternas relation till regeringen? Vi reder ut med aktuella exempel och förklaringar.
 • 42. EU:s budgetprocess förklaras

  29:09
  EU:s långtidsbudget är en komplicerad historia och kräver därför en ordentlig förklaring! Därför bjuder vi på detta just idag.
 • 41. Brexituppdatering, igen

  29:44
  Den sista juni passerades ett viktigt datum i Brexitförhandlingarna. Nu kan de inte längre skjutas upp utan den 31 december är sista datumet i övergångsperioden. Vi uppdaterar dig kring läget!
 • 40. Almedalsveckan

  44:24
  Nu skulle Almedalsveckan varit igång. Men vad är Almedalen egentligen? Hur funkar det? Podden går igenom och svarar på frågorna.
 • 39. Partikongresser förklaras

  38:23
  Vad är en partikongress och hur fungerar de? Podden förklarar.
 • 38. Den svenska förvaltningsmodellen

  34:25
  Den svenska förvaltningsmodellen är unik i världen, men varför? Vi går igenom detta och ger svar på dina frågor!
 • 37. Hur är det att vara ny riksdagsledamot? Intervju med Malin Danielsson

  52:06
  Hur är det egentligen att vara ny på jobbet som riksdagsledamot? Vi intervjuar riksdagens nyaste ledamot, Malin Danielsson (L) om hur just de första månaderna i riksdagen är och hur arbetet som ledamot egentligen är.
 • 36. Vilken makt har USA:s president?

  50:37
  Vilken makt har egentligen världens mäktigaste man och den fria världens ledare? USA:s president framstår som oerhört mäktig, men gräver man lite ser man snart vilka restriktioner som finns och fasaden krakelerar något.