Share

cover art for Week 21: Moedermelk & Extinction Rebellion

Dit Wil Je Weten

Week 21: Moedermelk & Extinction Rebellion

Season 1, Ep. 178

We zijn er weer met een knaller van een aflevering! Dit keer neemt Hedwig ons mee in de wondere wereld van moedermelk en een startup die een uitkomst kan bieden aan problemen die nu worden gedemonstreerd in Amerika. Daarna lopen we na een korte tussenstop in Simpelveld door onze host Flip een dagje mee als de pers bij een demonstratie van Extinction Rebellion met Max. Tot de volgende keer!

More episodes

View all episodes

 • 179. Week 24: Natuurbeleid en Transgenders

  39:10
  De laatste aflevering voor de zomerstop! Vandaag neemt onze host Floor jullie mee langs politieke congressen in de nieuwquiz, duiken we met Lotte in de noodzaak voor communicatie over natuurbeleid en bespreekt Hedwig discriminatie in de zorg bij transgenders. Verder nog een ver-van-je-bed-show die daadwerkelijk ver van je bed is en hadden we al gezegd dat het de laatste voor de zomerstop is? Genoeg dat je wilt weten en we zien je in september!!
 • 177. Week 20: Menstruatie verlof en de rechtzaak van Johnny depp & Amber Heard

  30:17
  Deze week hebben we weer een klapper van een aflevering voor jullie klaarstaan! Onze host Flip gooit het dit keer even om, hij neemt een eigen interessant onderwerp mee! Wat dat is houden we nog even geheim! Lotte neemt ons mee in de wereld van het opkomende menstruatie verlof, wat houdt het in, en voor wie is het dan? Als laatste spreekt Sophie over de rechtzaak die overal op social media te vinden is tussen Johnny depp & Amber Heard. Kortom, weer genoeg wat je echt wil weten!Tot de volgende keer!
 • 176. Week 18: De zichtbare 5% van het universum en terug naar toen omtrent abortus in Amerika

  34:34
  Deze week neemt Max ons mee de ruimte in, of nou ja, hij neemt ons mee naar de 5% die we kunnen zien van ons universum, want blijkbaar is er nog heel veel wat we NIET kunnen zien! Vervolgens landen we weer op aarde in de gemeente Opmeer, waar onze host van deze week Floor je op de hoogte brengt over wat daar allemaal speelt! Tot slot stappen we met Lotte in een tijdmachine terug de tijd in. Of nouja, we gaan naar Amerika waar een einde dreigt te komen aan het landelijk recht op abortus. Het uitlekken van de mening van een hoge rechter is reden tot zorg van vele vrouwen- en mensenrechtenorganisaties.Tot de volgende keer! 
 • 175. Week 15: Draagmoeders in Oekraine & Bill Gates

  34:42
  We zijn weer terug! Dit keer met host Lotte die ons samen met Sofie en Simon vertelt over de draagmoeders in Oekraïne, en hoe Bill Gates met zijn Bill en Melinda Gates foundation invloed kan hebben op belangrijke besluiten van de geopolitiek. Tot de volgende keer!
 • 175. Week 13: De crisis in Sri Lanka en het gesprek over seksuele diversiteit op school

  35:57
  Deze week hebben we wat zwaardere onderwerpen voor je in petto tijdens de aflevering. Flip, Sofie en Lotte hebben het met zijn drieën over de economische crisis die in Sri Lanka speelt. Ook gaat het over het verbod op praten over seksuele diversiteit op scholen. En daarnaast reizen ze af naar Sud-West Frýslan. Kortom: genoeg om weer van te kunnen genieten.Tot de volgende keer!
 • 174. Week 11: Memes in de politiek & Asielzoekers

  32:57
  Vandaag zit onze host Flip aan tafel met niemand minder dan Hedwig en Anna die haar debuut maakt! We gaan het hebben over hoe memes in de politiek worden gebruikt en over hoe de asielzoekers uit Oekraine worden behandeld tijdens de opvangcrisis waar we vanaf september vorig jaar mee te maken hebben. Host Flip zorgt tevens voor een leuke muziek quiz!Tot volgende week!
 • 173. Week 10: Het global risks report, Z en risico’s voor vrouwen m.b.t. klimaatverandering

  27:31
  Deze week hebben we een speciale vrouwen editie van de podcast! Floor en Lotte maken er een gezellige podcast van waarin er maar liefst 3 vragen worden gesteld in de quiz waarbij er extra diep wordt ingegaan op 2 van de 3 vragen. Ook gaan we (heel kort) even naar Blaricum en wordt er besproken wat de impact van klimaatverandering is op vrouwen. Dit allemaal opgenomen op de internationale vrouwendag! Tot volgende week!
 • 172. Week 9: Gemeentenieuws & klimaatadaptatie

  29:01
  Onze geweldige host Flip heeft deze week een speciale nieuwe rubriek! Dit wilden we NIET weten! Daarnaast buigt Lotte zich over hoe we nieuws over gemeentepolitiek weer hot kunnen maken. Gevolgd door Sophie die ons meer vertelt over de verschillende krantenkoppen over het IPCC-rapport. Is klimaatadaptatie een business model of niet? Kortom, genoeg weer wat je WEL wil weten!Tot volgende week!