Inkubatoren | For gründere

Share

#26. Gikk fra fast jobb til å bli suksessfull seriegründer, med Even Aas-Eng

I denne episoden har jeg tatt en prat med Even Aas-Eng, gründer og medgründer av Filter Media og Venture Factory, som blant annet driver en drøss med ulike nettbutikker. På få år har han blitt en profilert gründer med en drøss av ulike satsninger på nettet med alt fra dameundertøy, vinskap, advokathjelp til nettaviser. 

"Det å være naiv er ikke nødvendigvis en dårlig egenskap" - Even Aas-Eng

www.inkubatoren.no/26 - shownotater og linker fra episoden.

Innholdsliste fra episoden / hva du vil lære

 • [00:00] – Hva Even driver med
 • [05:05] – Hva Even har lært om business igjennom laksefiske
 • [09:27] – “Jeg har ført meg dit hvor hjertet har sagt jeg skal gå”
 • [11:15] – I en jobb som betalte under 10 kroner timen i India, lærte Even grunnlaget for det han gjør i dag
 • [13:10] – Å jobbe hardt og lenge uten tanke på kropp og sjel vil skade deg i lengden
 • [15:35] –  Han så fort at annonsering på Google ville bli det neste store lenge før markedet i Norge
 • [17:25] – Det første oppstartselskapet han jobbet i var Norwegian.
 • [19:20] – Det var aldri en plan å bli gründer, men han irriterte seg over at ting ikke ble gjort “effektivt nok”
 • [21:45] – Sørg for at du har medgründere som utfyller dine egne mangler
 •  [22:20] – Det første de gjorde var å løpe ut på byen og spørre etter 15 millioner. Det er ikke nødvendigvis dumt å være naiv
 • [24:10] – Even forteller om Inzpire.me, en ny, genial markedsplass som knytter sammen bloggere og annonsører
 • [26:25] – Mediebransjen sliter stort for tiden. Dette er noe Even jobber lidenskapelig med å finne løsninger
 • [29:10] – Morgendagens løsninger finnes ikke i gårsdagens produkter
 • [33:50] – Det finnes mange gode idéer, det er gjennomføringsevnen det ligger på.
 • [34:50] – Det finnes mange gode idéer, men det viktigste er alltid menneskene
 • [36:25] – Det er alt for mye fokus på at alt må gjøres så stort
 • [46:20] – Hvordan de har lokket tak i gode folk til Venture Factory
 • [50:00] – Espens beste og verste egenskaper som sjef
 • [51:20] – Den store frustrasjonen hele veien har vært å skaffe penger
 • [53:15] – Gir man for mye av seg selv kan man gå på veggen. Even måtte holde seg hjemme i et år
 • [55:40] – Du får mye gratis hvis du har gode støttespillere rundt deg, enten familie eller venner
 • [56:35] – Hvordan Even tar vare på seg selv for å bli sterk “på banen”
 • [1:00:40] – Hva Even har lært av og finner inspirerende i Elon Musk
 • [1:06:50] – Vi er inne i en periode hvor alt alltid handler om utdanning og mer utdanning – er det riktig for deg?
 • [1:08:40] – Hvilket råd Even ville gitt seg selv hvis han møtte seg selv som ung
 • [1:11:00] – I dagens samfunn har vi bygd opp viktigheten av å ha mest mulig – er det faktisk så viktig?

Liker du Inkubatoren? 

Abonnér i iTunes så får du en ny episode sendt til mobilen hver uke (gratis).

HJELP OSS SPRE PODCASTEN VIDERE!

Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i iTunes! Det vil gjøre podcasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere gründere, studenter og andre. Podcasten er helt avhengig av det og til og med én enkelt anmeldelse fra deg utgjør en mye større forskjell enn du vil tro.

Vil du si hei, eller har du noe du vil dele?  Du finner Inkubatoren på Facebook og Twitter.

Her har du eposten min: robert@inkubatoren.no.

Challenge: Gjør verden litt bedre ved å gi noen et kompliment i dag.

 

More Episodes

11/16/2018

#35. Black Friday sjekkliste - forbered butikken din

Black Friday har på få år blitt Norges viktigste handelsdag med årets høyeste omsetning på én enkelt dag  Er du klar med din butikk? I dagens episode lærer du hvordan du best mulig forbereder bukken / nettbutikken din for Black Friday. Shownotater og linker fra episoden. Abonnér i iTunes så får du automatisk nye episoder inn på mobilen.   SPONSORER Fiken regnskap har gjort det superlett å føre regnskapet selvog over 500 nyregistrerte og små bedrifter går over til Fiken hver måned. Du kan til og med ta bilder av kvitteringer og føre de i regnskapet direkte fra mobilen. Hvis du lurer på om Fiken kan være noe for deg kan du prøve det gratis i én måned her. Ønsker du din egen podkast til din bedrift? Jeg, igjennom produksjonsfirmaet mitt Shaw Media, jobber spesifikt med bedrifter og organisasjoner som ønsker å nå målgruppen sin igjennom podkast og video. Ønsker du å se på dine muligheter? Ta kontakt på robert@inkubatoren.no eller på inkubatoren.no. HJELP MEG SPRE PODCASTEN VIDERE! Del Inkubatoren med en venn - det er slik vi når ut! Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i iTunes! Det vil gjøre podcasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere gründere, studenter og andre. Podcasten er helt avhengig av det og til og med én enkelt anmeldelse fra deg utgjør en mye større forskjell enn du vil tro. Vil du si hei, eller har du noe du vil dele?  Du finner Inkubatoren på Facebook eller på Inkubatoren.no. Her har du eposten min: robert@inkubatoren.no.
10/15/2018

#34. Øystein Spetalen - flaskesamleren som ble aksjemilliardær

Øystein Spetalen er en av Norges største investorer. I dagens episode får du bli med bak kulissene og lære mer om hvilke beslutninger og leveregler Øystein har lagt for seg selv, i arbeidet sitt. Hva gjør en investor til en god investor? Han svarer også på mitt litt uvanlige spørsmål... var det hans bærepose full av kontanter faren min fant den gang da han var ung? Shownotater og linker fra episoden. Abonnér i iTunes så får du automatisk nye episoder inn på mobilen.   SPONSORER Har du lyst på nettbutikk, men er usikker på hvordan du setter i gang? 24Nettbutikk er en plattform hvor du utrolig enkelt kan starte din egen nettbutikkog hver uke holder jeg et live, gratis webinar sammen med de, hvor jeg viser deg hvordan du starter din egen nettbutikk - på under én time. Trykk her for å se oversikt over tider for webinar. Fiken regnskap har gjort det superlett å føre regnskapet selvog over 500 nyregistrerte og små bedrifter går over til Fiken hver måned. Du kan til og med ta bilder av kvitteringer og føre de i regnskapet direkte fra mobilen. Hvis du lurer på om Fiken kan være noe for deg kan du prøve det gratis i én måned her. Ønsker du din egen podkast til din bedrift? Jeg, igjennom produksjonsfirmaet mitt Shaw Media, jobber spesifikt med bedrifter og organisasjoner som ønsker å nå målgruppen sin igjennom podkast og video. Ønsker du å se på dine muligheter? Ta kontakt på robert@inkubatoren.no eller på inkubatoren.no. HJELP OSS SPRE PODCASTEN VIDERE! Del Inkubatoren med en venn - det er slik vi når ut! Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i iTunes! Det vil gjøre podcasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere gründere, studenter og andre. Podcasten er helt avhengig av det og til og med én enkelt anmeldelse fra deg utgjør en mye større forskjell enn du vil tro. Vil du si hei, eller har du noe du vil dele?  Du finner Inkubatoren på Facebook eller på Inkubatoren.no. Her har du eposten min: robert@inkubatoren.no.
10/4/2018

#33. Hemmeligheten bak den eksplosive veksten til Cutters, med Andreas Kamøy

Andreas Kamøy og kameraten Kristian Solheim står bak Nordens raskest, voksende frisørkjede, Cutters. I dagens episode forteller Andreas oss hvordan de gikk frem for å skape et helt nytt konsept i et alleredede svært etablert marked. Shownotater og linker fra episoden. Abonnér i iTunes så får du automatisk nye episoder inn på mobilen.   SPONSORER Har du lyst på nettbutikk, men er usikker på hvordan du setter i gang? 24Nettbutikk er en plattform hvor du utrolig enkelt kan starte din egen nettbutikkog hver uke holder jeg et live, gratis webinar sammen med de, hvor jeg viser deg hvordan du starter din egen nettbutikk - på under én time. Trykk her for å se oversikt over tider for webinar. Fiken regnskap har gjort det superlett å føre regnskapet selvog over 500 nyregistrerte og små bedrifter går over til Fiken hver måned. Du kan til og med ta bilder av kvitteringer og føre de i regnskapet direkte fra mobilen. Hvis du lurer på om Fiken kan være noe for deg kan du prøve det gratis i én måned her. Ønsker du din egen podkast til din bedrift? Jeg, igjennom produksjonsfirmaet mitt Shaw Media, jobber spesifikt med bedrifter og organisasjoner som ønsker å nå målgruppen sin igjennom podkast og video. Ønsker du å se på dine muligheter? Ta kontakt på robert@inkubatoren.no eller på inkubatoren.no. HJELP OSS SPRE PODCASTEN VIDERE! Del Inkubatoren med en venn - det er slik vi når ut! Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i iTunes! Det vil gjøre podcasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere gründere, studenter og andre. Podcasten er helt avhengig av det og til og med én enkelt anmeldelse fra deg utgjør en mye større forskjell enn du vil tro. Vil du si hei, eller har du noe du vil dele?  Du finner Inkubatoren på Facebook eller på Inkubatoren.no. Her har du eposten min: robert@inkubatoren.no.