Share

cover art for #30. Veien fra bedriftsrådgiver til undertøyskonge, med Anders Selvig

Inkubatoren | For gründere

#30. Veien fra bedriftsrådgiver til undertøyskonge, med Anders Selvig

Når denne episoden ble gitt ut hadde han solgt over 100 000 boksere, har fått flere avtaler ut mot nye land og er i sterk vekst. I episoden snakker om reisen hans, hvordan ComfyBalls ble til, om produksjon i Kina og Tyrkia, markedsføring, osv, diverse råd til gründere osv. Anders kan sakene sine.

Overraskende nok er et av topprådene til den tidligere bedriftsrådgiveren; “Ikke alltid hør på de gamle”.  Da måtte jeg le!

Shownotater og linker fra episoden.

Innholdsliste fra episoden / hva du vil lære

 • [04:05] – Hvordan ComfyBalls ble til
 • [08:00] – Startet med prototyper i Kina, nå produserer de i Tyrkia
 • [11:00] – Var litt naiv i starten i forhold til hvor komplekst det er å lage en god bokser shorts
 • [17:15] – Markedsføring og det å tiltrekke seg kunder
 • [20:00] – De har store problemer med å varemerkebeskytte ComyBalls i USA
 • [21:38] – De har hatt store problemer med varemerkebeskyttelse i USA
 • [27:40] – Det er en stor beslutning å slutte i en trygg jobb for å starte noe nytt
 • [29:25] – “Jeg følte jeg hadde mye ugjort med idéene mine”
 • [30:30] – Det er mye som må fikses, men som man ikke tenker på når man starter
 • [41:10] – Det vil alltid være utfordringer med produksjon underveis
 • [45:45] – Mislykkede konkurranser
 • [51:50] – Hvordan det operative i ComfyBalls drives i dag og videre vekst
 • [01:45] – Stort uutnyttet potensiale i USA
 • [1:07:40] – Ikke alltid hør på de gamle
 • [1:09:25] – Stol på magefølelsen. Vær skeptisk til de som tilbyr deg noe
 • [1:10:45] – Det er bedre å angre på noe du har gjort enn å angre på noe du ikke har gjort
 • [1:12:30] – Test produktet ditt med forskjellige folk, ikke kun vennegjengen

 

Abonnér i iTunes så får du en ny episode sendt til mobilen hver uke (gratis).

HJELP OSS SPRE PODCASTEN VIDERE!

Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i iTunes! Det vil gjøre podcasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere gründere, studenter og andre. Podcasten er helt avhengig av det og til og med én enkelt anmeldelse fra deg utgjør en mye større forskjell enn du vil tro.

Vil du si hei, eller har du noe du vil dele?  Du finner Inkubatoren på Facebook og Twitter.

Her har du eposten min: robert@inkubatoren.no.

Challenge: Gjør verden litt bedre ved å gi noen et kompliment i dag.

More episodes

View all episodes

 • #36. Musikeren som startet sitt eget gitarverksted, med Robert Toth

  29:07
  I dag har jeg tatt en prat med gitarreperatør Robert Toth. Etter at han fikk sin første gitar som liten gutt, av bestemoren sin, ble han forelsket i musikk. Senere fikk han en gyllen mulighet til å dra til Norge for å bli musiker. Som mange oppdager underveis kan livet som artist være hardt og som både nevenyttig og nysgjerrig startet Robert med reperasjon av gitarer. I dag driver han sitt eget gitarverksted hvor han hjelper alle mulige kjente og ukjente gitarelskere. Shownotater og linker fra episoden. Abonnér så får du automatisk nye episoder inn på mobilen.   SPONSORER Har du lyst på nettbutikk, men er usikker på hvordan du setter i gang? 24Nettbutikk er en plattform hvor du utrolig enkelt kan starte din egen nettbutikkog annenhver uke holder jeg et live, gratis webinar sammen med de, hvor jeg viser deg hvordan du starter din egen nettbutikk - på under én time. Trykk her for å se oversikt over tider for webinar. Fiken regnskap har gjort det superlett å føre regnskapet selvog over 500 nyregistrerte og små bedrifter går over til Fiken hver måned. Du kan til og med ta bilder av kvitteringer og føre de i regnskapet direkte fra mobilen. Hvis du lurer på om Fiken kan være noe for deg kan du prøve det gratis i én måned her. Ønsker du din egen podkast til din bedrift? Jeg, igjennom produksjonsfirmaet mitt Shaw Media, jobber spesifikt med bedrifter og organisasjoner som ønsker å nå målgruppen sin igjennom podkast. Ønsker du å se på dine muligheter? Ta kontakt på robert@inkubatoren.no eller på inkubatoren.no. DEL INKUBATOREN MED EN VENN - det er slik vi når ut! Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i Apple Podcasts! Det vil gjøre podkasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere på sin gründerreise. Vil du si hei, eller har du noe du vil dele? Du finner Inkubatoren på Facebook eller på Inkubatoren.no. Epost: robert@inkubatoren.no.
 • #35. Black Friday sjekkliste - forbered butikken din

  38:31
  Black Friday har på få år blitt Norges viktigste handelsdag med årets høyeste omsetning på én enkelt dag  Er du klar med din butikk? I dagens episode lærer du hvordan du best mulig forbereder bukken / nettbutikken din for Black Friday. Shownotater og linker fra episoden. Abonnér i iTunes så får du automatisk nye episoder inn på mobilen.   SPONSORER Fiken regnskap har gjort det superlett å føre regnskapet selvog over 500 nyregistrerte og små bedrifter går over til Fiken hver måned. Du kan til og med ta bilder av kvitteringer og føre de i regnskapet direkte fra mobilen. Hvis du lurer på om Fiken kan være noe for deg kan du prøve det gratis i én måned her. Ønsker du din egen podkast til din bedrift? Jeg, igjennom produksjonsfirmaet mitt Shaw Media, jobber spesifikt med bedrifter og organisasjoner som ønsker å nå målgruppen sin igjennom podkast og video. Ønsker du å se på dine muligheter? Ta kontakt på robert@inkubatoren.no eller på inkubatoren.no. HJELP MEG SPRE PODCASTEN VIDERE! Del Inkubatoren med en venn - det er slik vi når ut! Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i iTunes! Det vil gjøre podcasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere gründere, studenter og andre. Podcasten er helt avhengig av det og til og med én enkelt anmeldelse fra deg utgjør en mye større forskjell enn du vil tro. Vil du si hei, eller har du noe du vil dele?  Du finner Inkubatoren på Facebook eller på Inkubatoren.no. Her har du eposten min: robert@inkubatoren.no.
 • #34. Øystein Spetalen - flaskesamleren som ble aksjemilliardær

  36:58
  Øystein Spetalen er en av Norges største investorer. I dagens episode får du bli med bak kulissene og lære mer om hvilke beslutninger og leveregler Øystein har lagt for seg selv, i arbeidet sitt. Hva gjør en investor til en god investor? Han svarer også på mitt litt uvanlige spørsmål... var det hans bærepose full av kontanter faren min fant den gang da han var ung? Shownotater og linker fra episoden. Abonnér i iTunes så får du automatisk nye episoder inn på mobilen.   SPONSORER Har du lyst på nettbutikk, men er usikker på hvordan du setter i gang? 24Nettbutikk er en plattform hvor du utrolig enkelt kan starte din egen nettbutikkog hver uke holder jeg et live, gratis webinar sammen med de, hvor jeg viser deg hvordan du starter din egen nettbutikk - på under én time. Trykk her for å se oversikt over tider for webinar. Fiken regnskap har gjort det superlett å føre regnskapet selvog over 500 nyregistrerte og små bedrifter går over til Fiken hver måned. Du kan til og med ta bilder av kvitteringer og føre de i regnskapet direkte fra mobilen. Hvis du lurer på om Fiken kan være noe for deg kan du prøve det gratis i én måned her. Ønsker du din egen podkast til din bedrift? Jeg, igjennom produksjonsfirmaet mitt Shaw Media, jobber spesifikt med bedrifter og organisasjoner som ønsker å nå målgruppen sin igjennom podkast og video. Ønsker du å se på dine muligheter? Ta kontakt på robert@inkubatoren.no eller på inkubatoren.no. HJELP OSS SPRE PODCASTEN VIDERE! Del Inkubatoren med en venn - det er slik vi når ut! Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i iTunes! Det vil gjøre podcasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere gründere, studenter og andre. Podcasten er helt avhengig av det og til og med én enkelt anmeldelse fra deg utgjør en mye større forskjell enn du vil tro. Vil du si hei, eller har du noe du vil dele?  Du finner Inkubatoren på Facebook eller på Inkubatoren.no. Her har du eposten min: robert@inkubatoren.no.
 • #33. Hemmeligheten bak den eksplosive veksten til Cutters, med Andreas Kamøy

  42:27
  Andreas Kamøy og kameraten Kristian Solheim står bak Nordens raskest, voksende frisørkjede, Cutters. I dagens episode forteller Andreas oss hvordan de gikk frem for å skape et helt nytt konsept i et alleredede svært etablert marked. Shownotater og linker fra episoden. Abonnér i iTunes så får du automatisk nye episoder inn på mobilen.   SPONSORER Har du lyst på nettbutikk, men er usikker på hvordan du setter i gang? 24Nettbutikk er en plattform hvor du utrolig enkelt kan starte din egen nettbutikkog hver uke holder jeg et live, gratis webinar sammen med de, hvor jeg viser deg hvordan du starter din egen nettbutikk - på under én time. Trykk her for å se oversikt over tider for webinar. Fiken regnskap har gjort det superlett å føre regnskapet selvog over 500 nyregistrerte og små bedrifter går over til Fiken hver måned. Du kan til og med ta bilder av kvitteringer og føre de i regnskapet direkte fra mobilen. Hvis du lurer på om Fiken kan være noe for deg kan du prøve det gratis i én måned her. Ønsker du din egen podkast til din bedrift? Jeg, igjennom produksjonsfirmaet mitt Shaw Media, jobber spesifikt med bedrifter og organisasjoner som ønsker å nå målgruppen sin igjennom podkast og video. Ønsker du å se på dine muligheter? Ta kontakt på robert@inkubatoren.no eller på inkubatoren.no. HJELP OSS SPRE PODCASTEN VIDERE! Del Inkubatoren med en venn - det er slik vi når ut! Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i iTunes! Det vil gjøre podcasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere gründere, studenter og andre. Podcasten er helt avhengig av det og til og med én enkelt anmeldelse fra deg utgjør en mye større forskjell enn du vil tro. Vil du si hei, eller har du noe du vil dele?  Du finner Inkubatoren på Facebook eller på Inkubatoren.no. Her har du eposten min: robert@inkubatoren.no.
 • #32. Få suksess med Facebook, med Astrid Valen-Utvik

  01:12:24
  Dagens episode er en viktig en - idag handler det kun om Facebook. Facebook er blitt et enormt kraftig verktøy for å nå ut for både store og små. Der kan alle bli hørt og der kan man kommunisere med målgruppen sin på en helt annen måte enn man kan noe annet sted. Jeg tok en prat med Astrid Valen-Utvik, som driver Facebooksidene til flere av Norges største merkevarer. I tillegg holder hun kurs og foredrag for hundrevis av bedrifter i året. Hun kan Facebook ut til fingerspissene og jobber til daglig med å lage innhold som engasjerer. Her kan du virkelig lære mye! Astrid har forresten en kjempeflott podcast, Sosialt Sett, som hun driver sammen med Heidi Sperre. Den er det absolutt verdt å sjekke ut. Bare søk på Sosialt Sett så finner du den. Full innholdsliste kommer i løpet av kvelden.
 • #31. En kikk bak kulissene til Norges mest populære matblogger og kokebokforfatter, Trine Sandberg

  53:05
  I dagens episode tok jeg tok en prat med Trine Sandberg, bak TrinesMatblogg, Norges mest populære matblogger, bestselgende kokebokforfatter og YouTuber. Da hun startet bloggen tilbake i 2007 var hun seniorrådgiver i utdanningsdirektoratet, så man kan virkelig si at hun tok en annen retning. Midt oppi jobb, og som travel småbarnsmor startet hun det som skulle bli Trines Matblogg. Hele poenget med bloggen var egentlig kun å ha et sted å lagre oppskrifter, samt en lett måte å dele de med datteren som nettopp hadde flyttet, og til venner. Men det var flere enn de nærmeste som fant frem til bloggen og det som startet som et hobbyprosjekt har nå i dag over 40 000 daglige lesere! Shownotater og linker fra episoden. Innholdsliste fra episoden / hva du vil lære [03:30] – Det tok en stund før hun bestemte seg for å si opp den gamle jobben [05:45] – Den første kokeboken hennes har ligget på bestselgerlisten hvert år siden den kom ut [06:10] – Hun hadde aldri sett for seg at dette var noe hun kom til å jobbe med [08:15] – Bloggen var egentlig kun ment for familie og venner [10:00] – Dagen Trine innså at blogg kunne bli noe større [12:00] – Man glemmer ikke de som hjalp deg i starten [14:00] – Trines luksusproblem – det er flere som ønsker kommersielle samarbeid enn mulig [15:45] – Kriteriene for annonsering igjennom Trine [17:38] – Hva Trine mener er årsaken til suksessen til bloggen [19:30] – Bloggen skal gi mer energi enn den tar. Den var, og er fortsatt, et hobbyprosjekt [20:30] – Det er viktig å skille jobb og privatliv [22:40] – Du kan lage besteselgende kokebøker hjemme fra ditt eget kjøkken. [25:20] – Hun bruker fortsatt kun fabrikkinstillingene på kameraet sitt [27:00] – Trines beste matlagningsråd! [29:15] – “Bloggen er en reise for meg til å lære mer nytt” [30:30] – Trine arrangerer matreiser hvor man blir med på matturer verden rundt [33:00] – Du må lytte til leserne dine [34:35] – Gratis blogg VS betalte bøker [37:10] – Hvem Trine ser på som suksessfull [38:50] – Når man har det moro på jobben er kunsten å balansere privat- og familieliv [41:25] – Er det sant at Trine spiser pizza på julaften??! [42:50] – Kokkens viktigste verktøy [45:20] – Hvorfor blogg er unikt og hvordan det er et godt verktøy for produktutvikling [47:20] – Hvordan bloggen til Trine, ifølge Trine, kunne blitt enda mer populær Liker du Inkubatoren?  Abonnér i iTunes så får du en ny episode sendt til mobilen hver uke (gratis). HJELP OSS SPRE PODCASTEN VIDERE! Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i iTunes! Det vil gjøre podcasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere gründere, studenter og andre. Podcasten er helt avhengig av det og til og med én enkelt anmeldelse fra deg utgjør en mye større forskjell enn du vil tro. Vil du si hei, eller har du noe du vil dele?  Du finner Inkubatoren på Facebook og Twitter. Her har du eposten min: robert@inkubatoren.no. Challenge: Gjør verden litt bedre ved å gi noen et kompliment i dag.
 • #29. Telenor om nye trusler og hvordan de møter de, med Vegard Aas

  36:32
    Fellesnevneren til Kodak, Nokia og videoselskapet Bluckbuster var at de alle var enorme innenfor sitt marked, men ble danket spektakulært ut av nye aktører, da de ikke omstilte seg ny teknologi og nye markeder. Her hjemme i Norge har vi store, mektige Telenor som nå er i starten av å bli utfordret på sine forretningsmodeller. Så hvordan skal de sørge for at de ikke blir danket ut av nye aktører, men holde seg i front med innovasjon og nye forretningsmodeller? På tvers av deres 36.000 ansatte fordelt på 13 land har de lansert inkubatoreprogrammet Ignite, hvor hvem som helst innenfor selskapet kan kan få opptil tre måneder fri med full lønn, for å utvikle nye idéer. I denne episoden deler Vegard Aas, Head of Innovation i Telenor, hvilke trusler som står forut, hvordan de forholder seg til og hvordan de skal holde Telenor i front: "De virkelige gode idéene er det som har sittet i skuffen lenge." - Vegard Aas www.inkubatoren.no/29 - shownotater og linker fra episoden. Innholdsliste fra episoden / hva du vil lære [02:36] – Om Telenors inkubatorprogram [05:00] – Thailands beste aksellerator & Telenor sin rolle  [06:25] – Erfaringer fra Thailand er blir bragt over til Norge [07:12] – Hvordan motivere ansatte til å satse [09:22] – Internasjonal kommunikasjon mellom ansatte [09:55] – De har tre måneder på å gjennomføre idéen sin [11:50] – Hvordan de ansatte pitcher idéene sine [14:40] – Hva de ansatte selv tjener på å bli intraprenører i Telenor [15:50] – Hvordan innovasjon innad i Telenor har foregått inntil dette [18:08] – Finnes det potensiale? [20:14] – Hvor ofte får de ansattte muligheten til å komme med idéer? [22:55] – Fokuset innen programmet [23:38] – Fremtiden og potensielle trusler for Telenors forretningsmodell [25:09] – Apple, en trussel for telecom-bransjen [28:10] – Innovasjon i fremtiden [30:35] – Får de ansatte økonomiske fordeler eller går det på motivasjon? [32:35] – Vi var tidligere ute enn Google Liker du Inkubatoren?  Abonnér i iTunes så får du en ny episode sendt til mobilen hver uke (gratis). HJELP OSS SPRE PODCASTEN VIDERE! Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i iTunes! Det vil gjøre podcasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere gründere, studenter og andre. Podcasten er helt avhengig av det og til og med én enkelt anmeldelse fra deg utgjør en mye større forskjell enn du vil tro. Vil du si hei, eller har du noe du vil dele?  Du finner Inkubatoren på Facebook og Twitter. Her har du eposten min: robert@inkubatoren.no. Challenge: Gjør verden litt bedre ved å gi noen et kompliment i dag.
 • #28. Slik gir du godt førsteinntrykk, med Christine Calvert

  01:40:01
  Enten du skal på en date, på en konferanse eller treffe kunder er det én ting du kun får én eneste sjanse på – førsteinntrykket. I følge forskning må det åtte positive ting til for å snu et dårlig førsteinntrykk, så her gjelder det å gjøre det riktig den første gangen. I denne episoden har Christine Calvert, en av de beste menneskekjennerne jeg vet om, og jeg tatt en prat om hvordan man gir godt førsteinntrykk. Christine har akkurat gjort en masteroppgave i førsteinntrykk, hvor hun har lest over 100 forskningsartikler rundt teamet (samt at hun er pokker så god med mennesker), samt at jeg har studert skuespill og fått kjenne på min dose trening på det samme feltet. Her går vi igjennom alt du selv kan påvirke, klær, farger, hår, sminke, farger, parfyme og kroppsspråk fra topp til tå. Vi snakker også litt om personlighetstyper og hva man bør unngå. www.inkubatoren.no/28 - shownotater og linker fra episoden. Innholdsliste fra episoden / hva du vil lære [10:00] – Et “unnskyld” for noe du ikke kan noe for skaper empati [15:43] – Man må kle seg for sammenhengen… eller ikke? [20:00] – Hvordan snu en situasjon hvor en person ikke liker deg [25:04] – Kle deg for noe du står for [27:54] – Farger skaper inntrykk og glede [35:45] – Ting folk legger merke til med en gang [42:10] – Ikke lukt for sterkt – selv om det lukter godt [45:10] – Hvordan kroppsspråk og kroppsbygning påvirker [47:30] – Selvtillit har mye å si [51:40] – Hvordan du skal se ut og oppføre deg mot mennesker [59:50] – Kroppen din beskriver alle følelsene og holdningene dine til verden rundt deg – vi trenger ikke se på ansiktet [1:01:30] – Åpne håndlater viser åpenhet [1:06:40] – “Angela Merkel”-metoden [1:08:30] – En enkel måte å få bedre holdning på [1:09:07] – Smil fungerer alltid, men du kan også få mer makt av å ikke smile [1:10:25] – Blikkontakt er viktig [1:12:30] – Du kan påvirke andres følelser ved å tenke spesifikke tanker mens du kikker på de [1:17:00] – “Hemmelig triks” – en kopp kaffe (og det er ikke kaffen som påvirker) [1:18:00] – Speil den andre personen sitt kroppspråk [1:22:00] – Menn får mindre sosial trening enn kvinner [1:24:00] – Lytt, ikke snakk [1:29:15] – Bommerter Christine har kommet over som lærer [1:31:00] – Bedrifter må skape en arbeidsplass hvor folk møtes – enten de vil eller ikke Liker du Inkubatoren?  Abonnér i iTunes så får du en ny episode sendt til mobilen hver uke (gratis). HJELP OSS SPRE PODCASTEN VIDERE! Klikk her for å legge igjen en anmeldelse: Jeg setter enormt stor pris på en stjerneanmeldelse og kommentar i iTunes! Det vil gjøre podcasten mer synlig og gjør at vi får hjulpet flere gründere, studenter og andre. Podcasten er helt avhengig av det og til og med én enkelt anmeldelse fra deg utgjør en mye større forskjell enn du vil tro. Vil du si hei, eller har du noe du vil dele?  Du finner Inkubatoren på Facebook og Twitter. Her har du eposten min: robert@inkubatoren.no. Challenge: Gjør verden litt bedre ved å gi noen et kompliment i dag.