Share

cover art for Koti järjestykseen!

Hyvän mielen koti

Koti järjestykseen!

Season 1, Ep. 2

Elämä on liian lyhyt siivoamiseen! Niinpä, mutta mitä tapahtuu, kun epäjärjestelmällinen Maaretta kohtaa todellisen järjestyksen ihmisen? Se selviää tässä jaksossa, kun Maaretta saa vieraakseen Kaunis järjestys -podista ja Home via Laura -blogista tutun Laura Tirkkosen. Jaksossa kysytään, miten sotkuisesta ihmisestä voisi saada edes piirun verran enemmän järjestystä rakastavan, onko se edes mahdollista? Laura ottaa haasteen vastaan ja iskee pöytään parhaat järjestysvinkkinsä. Mutta mikä ihme on kapselivaatekaappi? Entä digitaalinen järjestys? Miten kodin värejä voi karsia? Jakson kuultuasi tiedät paitsi nämä, myös sen, miten luot kotiisi järjestyksen mahdollisimman helposti ja vaivattomasti.

More episodes

View all episodes

 • 8. Koti ja juhlat

  41:31
  Mistä syntyy juhlan tunnelma? Mitä kaikkea on syytä ottaa huomioon? Entä miten juhlat kannattaisi suunnitella, jotta välttyy juhlastressiltä? Studioon saapuu vieraaksi Petra Wettenranta, joka tunnetaan muun muassa Bella Table -ruokayhteisön ja Yes Girl Official -Insta-yhteisön perustajana. Tällä hetkellä Petran reseptiikkaan pääsee tutustumaan myös HS Ruoka -sivuilla. Tuttuun tapaan pöydälle nostetaan paitsi juhlan raaka-aineet ruokateemoista juomavaihtoehtoihin ja suosittuihin lahjaideoihin, myös legendaarisimmat juhlamokat. Tervetuloa nappaamaan juhlavinkit talteen!
 • 7. Koti missä tahansa

  43:24
  Matkakuume vaivaa, vanlife-buumi kasvaa ja reissuun pitäisi päästä. Mutta voiko ihminen tuntea olevansa kotona missä tahansa? Näitä asioita pohditaan tässä Hyvän mielen koti -podin jaksossa, jossa studioon Maaretan vieraaksi saapuu Suomen kenties kuuluisin maailmanmatkaaja, toinen Madventures-sarjan luojista: Riku Rantala. Jaksossa selviää myös, millainen on ns. miesluola, miehen tai mieheksi itsensä identifioituvan oma tila, millaisia kotimokia Rikun elämän varrelle mahtuu ja miten Rikun mielestä voi tehdä reissun päällä mistä tahansa paikasta itselleen kodin. Entä mitä Rikulle tulee mieleen assosiaatioleikissä seuraavista sanoista: Rinkka? Aasia? Lappi? Mad cook? Kivi paperi sakset? Ilokaasu?
 • 6. Koti ja lemmikit

  01:01:05
  Onko sulla lemmikki tai mielessä sellaisen hankkiminen? Tiedätkö, mitä kaikkea se vaatii? Lemmikkien hankkiminen on tällä hetkellä kovassa nousussa. Mutta mitä kaikkea on otettava huomioon, jos lemmikin ottaa ja mitä se käytännössä tarkoittaa kodin tilojen näkökulmasta? Miten lemmikillä olisi kotona mahdollisimman hyvä olla - olipa se sitten koira, kissa, hevonen tai kani?Muun muassa näistä puhutaan uusimmassa Hyvän mielen koti -podin jaksossa. Vieraaksi saapuu eläinrakas näyttelijä-tuottaja Olga Temonen, joka paljastaa hersyviä tositarinoita omasta lemmikkihistoriastaan sekä erilaisia sattumuksia pitämältään kotieläinfarmilta. Ja mitä kaikkia eläimiä sieltä löytyykään? Entä mikä eläin on Olgan sielunkumppani ja mikä kaikkien aikojen pahin lemmikkimoka? Nämä selviävät tämänkertaisesta jaksosta. Ohessa selviää sekin, miten Olga liittyy meidän koiraan nimeltä Kerttu.Mukana myös koskettava tarina rakkaasta lemmikistä luopumisesta. Jos rakastat eläimiä, tämä jakso on sulle!
 • 5. Vauva tuli taloon!

  42:13
  Vauva tulee taloon - mikä muuttuu? Hyvän mielen koti -podin tämänkertaisessa jaksossa pureudutaan muutokseen, johon koti joutuu uuden perheenjäsenen myötä. Mitä eri asioita kodissa on tällöin syytä ottaa huomioon? Miten selvitä vaunuviidakosta? Millaisessa huoneessa vauva viihtyy? Maaretan vieraaksi saapuu viime vuonna esikoisensa saanut TV-tähti Tuija Pehkonen, joka kertoo, miten heidän kotinsa mullistui uuden perheenjäsenen myötä ja mitä piti muokata uusiksi. Tuttuun tapaan luvassa on myös vauvamokia puolin ja toisin sekä jo perinteeksi muodostunut Assosiaatioleikki. Sydämellisesti tervetuloa kuulolle!
 • 4. Koti kukkimaan!

  49:29
  Miten saisin kodin kukkimaan? No tietenkin kasvien ja kukkien avulla. Mutta mitä eri vaihtoehtoja siihen käytännössä on? Se selviää tässä jaksossa, jossa Maaretan jututettavaksi saapuu muusikko, somevaikuttaja ja kukkaihmisenä tunnettu Viena K eli Viena Kangas. Keskustelu polveilee sekä sisällä että ulkona ja antaa inspiraatiota puutarhakuumeeseen. Samalla selviää, millaisia ovat kasvien ja luonnossa olemisen terveyshyödyt, miten eri tavoin kotiin voi luoda viihtyisyyttä kasvien avulla ja mitä on syytä muistaa, jos kasvattaa tomaatteja kasvihuoneessa. Luvassa on myös ikimuistoiset kasvimokat puolin ja toisin sekä Vienan vinkit siihen, miten onnistut kasvien kanssa ja saat luotua hyvää mieltä kotiisi kasvien avulla helposti ja vaivattomasti.
 • 3. Koti ja värit

  43:54
  Mikä väri sulla mielessä just nyt? Oletko miettinyt, miksi juuri se? Muun muassa tähän kysymykseen etsitään vastausta tässä jaksossa. Tapetilla on muun muassa se, miten väritrendit syntyvät, mitä niistä pitäisi ajatella kestävän sisustamisen näkökulmasta ja millaisia ovat värimuistot - ja miten ne saattavat vaikuttaa meidän nykyisiinkin värimieltymyksiin? Maaretan vieraaksi saapuu Hakolan toimitusjohtaja, luova johtaja Annaleena Hakola, joka paljastaa keskustelussa oman kotinsa rakennusvärit, tämän hetken suosikkivärinsä sekä värin, jota inhoaa sydämensä pohjasta. Tuttuun tapaan myös värimokat isketään puolin ja toisin pöytään. Entä mitä Annaleena vastaa joutuessaan Assosiaatioleikkiin ja mitkä ovat hänen kolme värivinkkiänsä hyvän mielen kotiin?
 • 1. Koti ja maut

  45:35
  Hyvän mielen koti -podin ensimmäisessä jaksossa puhutaan mauista! Miten ruoka ja maut liittyvät kotiin ja miten niiden avulla voi lisätä merkityksellisiä hetkiä kodin arkeen? Kirjailija Maaretta Tukiainen jututtaa aiheesta Vappu Pimiää ja pyytää häneltä apua omaan "ruokaurpouteensa". Vappu pistää Maaretan ruokarutiinit syyniin ja ehdottaa erilaisia vinkkejä, joiden avulla kuka tahansa voi laajentaa omia ruokatottumuksiaan. Naurun ryydittämänä tiskiin lyödään myös ruokamokat puolin ja toisin sekä pähkäillään, miten rauhoittaa perheen yhteinen ruokailuhetki, tehdä täydellisiä jäätelöpalloja ja millä perusteella solmia onnistuneet asuntokaupat. Mukana myös joka jaksossa toistuva assosiaatioleikki sekä Vapun TOP3 -vinkit merkityksellisiin hetkiin kotona makujen avulla.
 • Teaser

  01:07
  Elämä on liian lyhyt siivoamiseen! Miten tällä asenteella voi luoda itselleen minkäänlaista hyvän mielen kotia? Tämä selviää, kun kirjailija Maaretta Tukiainen lähtee jututtamaan julkisuudesta tuttuja ihmisiä ja pyytää heitä avamaan kotiensa ovet, paljastamaan omat kotimokansa ja jakamaan uniikit vinkkinsä hyvää fiilistä välittävän kodin luomiseen. Podi liittyy maaliskuussa ilmestyvään samannimiseen kirjaan. Lisää koti-inspiraatiota https://www.instagram.com/hyvanmielenkoti/ ja seuraamalla #hyvänmielenkoti