Share

cover art for Bli enda mer nerd og koble mer av

30 minutter inn i fremtiden

Bli enda mer nerd og koble mer av

Season 6, Ep. 7

I dag har jeg besøk av en pianist og jazzmusikker. Han heter Ole Fredrik Norbye. Han er utdannet ved Grieg Akademiet og er første lektor på NLA Høyskolen. I tillegg har han en MBA i ledelse og han har forsket på kreativitet og er veldig veldig opptatt av nettopp det. I dag snakker vi om kreativitet naturligvis og hva det er og kanskje litt om hva det ikke er og hvorfor det er viktig og hvordan du kan bli mer kreativ.

More episodes

View all episodes

 • 8. Vi må slutte å føle at det er et rovdyr som jager oss!

  30:10
  Dagens gjest er Cyber jurist og Günder og hun heter Samina Vabo Ansari. Samina er veldig opptatt av globale trender, det geopolitiske bildet, teknologi, bærekraft og hvordan alt dette påvirker mennesker og samfunnet vi lever i.I dag skal det handle om frykt og spesielt om frykten for at teknologi skal erstatte meg? Men kommer den til å gjøre det, eller er dette en mulighet vi bør omfavne og utnytte på best mulig måte?
 • 6. Kunstig intelligens for alle og over alt

  36:42
  Kunstig intelligens i alle former og fasonger snakkes det om nå. Og aller mest snakker vi om det som klassifiseres som Generativ AI og som har evnen til å skape nye ting basert på det den har blitt trent opp på og på inputen vi mennesker gir den. I dag har jeg besøk av en gammel kollega. Han har i mange mange år vært researcher hos Gartner hvor bla. kunstig intelligens var en av spesialitetene. Nå har han akkurat starten i ny jobb som bare handle om AI. Han heter Magnus Revang og vi snakker om AI og mye annet gøy.
 • 5. Vi må bruke mindre og bruke det om igjen

  32:43
  Vi bruker opp ressursene våre så vi må bruke mindre og vi må bruke annerledes så vi kan bruke det om igjen. I tillegg blir tilgangen på menneskelige ressurser mindre så vi må også produsere varer og tjenester på en smartere måte enn før. En som er god på dette er Preben Carlsen, og han er på besøk hos meg i dag.
 • 4. En systemøkonom

  33:33
  I dag skal vi snakke om sirkulær økonomi, om samarbeid og om nye forretningsmodeller og måter å gjøre ting på. Gjesten min er fra Æra Stratigic Innovation og heter Marie Storli, 
 • 3. Vi må våge å ta flere krevende diskusjoner

  31:09
  Dagens gjest jobber aktivt med å bidra til å løse klimakrisen med teknologi. Hun heter Naja Boon og jobber i dag i Morrow Batteries som Direktør for marketing og kommunikasjon. Hun har mange års erfaring fra både inn og utland og har jobbet både i PR og kommunikasjon, i shipping og i restaurant og opplevelsesbransjen. Naja samler på gode spørsmål og er veldig opptatt av at vi nå må tørre å ta flere vanskelige og krevende samtaler for å bidra til at vi sammen lager bedre løsninger for en bedre fremtid 
 • 2. Diversity and Equality is the way of the future

  38:21
  I denne episoden treffer jeg Helene Banner fra Tyskland. Hun har jobbet 10 år som senior kommunikasjons rådgiver for Europakommisjonen før hun startet sin egen virksomhet "Let's just be imperfect, Ladies". I dag snakker vi om fremtiden bla. om hvorfor mangfold og likhet for alle er så viktig.
 • 1. Be curious and hire a data scientist

  31:31
  Ted Souder is a former Google Executive and today a Global Speaker, Advisor and a true optimist. In todays episode we are talking about how and what we should focus on going forward into the future.
 • 7. The future of subdermal chip implants

  27:32
  Hannes Sjøblad is a tru innovator and believer in tech for good. In this episode we are discussing the future of healthcare and use of chip implants as a way of monitoring your body. Hannes talks about how and what he believes are the benefits and the development of health care.