2030.ro

Bogdan Coșa, Diana Bădica, Lavinia Braniște, Mihai Duțescu, Matei Florian, Ana Irina Lupu, Ana Maria Sandu, Adrian Schiop, Bogdan Alexandru Stănescu și Elena Vlădăreanu sunt autorii celor zece texte de proză scurtă care fac obiectul unui podcast coordonat de Robert Bălan.


Prezentul ne-a dat mai mult timp pentru proiecții – să ne gândim cum a fost, cum este și cum va fi? Dacă și cum se va transforma lumea și, odată cu ea, și noi, în următorii ani? Ce urmări ar putea avea prezentul pe care îl trăim asupra viitorului?

Am invitat zece scriitori să-și imagineze ce se va întâmpla în România peste zece ani și cum va arăta atunci lumea în care trăim. Din perspecitve diferite, fiecare și-a imaginat o lume mai mult sau mai puțin utopică, mai mult sau mai puțin distopică, unde lucrurile s-au schimbat perceptibil sau imperceptibil.

De la vieți interioare trăite la limita intimității, la oameni obișnuiți care trăiesc aparent liniștiți de pe-o zi pe alta, la povești de iubire tehnologizate și robotizate și la un cotidian absurd care se întâmplă lăsând urme permanente în oameni, cele zece povestiri vă vor duce în lumi eclectice, uneori la limita neverosimilului, toate dând un sens nou prezentului pe care îl trăim. 


 ”2030.ro” este un proiect al Asociației Art No More, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Lecturi: Virgil Aioanei, Adrian Anghel, Robert Bălan, Carmen Florescu, Ilie Iordan, Carmen Lopăzan, Alice Monica Marinescu, Rolando Matsangos, Maria Obretin.


Muzică originală și sound design: Miron Ghiu


Editare audio și înregistrări: Miron Ghiu, Petre Fall, Robert Bălan


Visuals: Maria Nicola


Video: Petre Fall


Asistent de proiect: Andreea DrăghiciUn proiect conceput și coordonat de Robert Bălan
”Romania 2030” este un proiect coordonat de Asociația Art No More si co-finanțat de Administrația Fondului Cultural National. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabila de conținutul proiectului sau de modul in care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt in întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.